neljapäev, 10. märts 2011

Speltaküpsised


Mul oli eile käsil üks suurem küpsisetegu, millest jätkub päris mitmele tordile põhjaks ja ka niisama maiustamiseks. Koguseid võid vähendada just niipalju, nagu sulle sobib. Retsept on kohandatud Therese Wiksrömi raamatust "Maiuspalad".
 
500g taluvõid
250g suhkrut
5dl toorpiima
umbes 1,5kg täistera speltajahu 
1,5spl sidrunhapet
1,5spl soodat
kaneeli, kardemoni vm maitseainet

Vahusta või suhkruga, lisa piim ja sidrunhappe ja soodaga segatud jahu. Vormi umbes 3cm kõrgused pikad pätsid ja küpseta 175kraadises ahjus umbes 30-40min, kuni värv on kuldkollane. Lase natuke jahtuda, siis lõika pätsid viiludeks, keera küpsised lõikepind ülespoole plaadile tagasi ja kuivata 150kraadises ahjus 10-15min krõbedaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar